Pocket Option FAQ - Pocket Option Albania - Pocket Option Shqipëria

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Ndërfaqja


Ndërrimi i një teme të paraqitjes së platformës

Faqja e tregtimit të opsioneve të xhepit ka 4 paraqitje me ngjyra të ndryshme: tema të lehta, të errëta, jeshile të errët dhe blu të errët. Për të ndërruar temën e paraqitjes së platformës, gjeni menynë "Cilësimet" duke klikuar në avatarin tuaj në panelin e sipërm të ndërfaqes së tregtimit dhe zgjidhni temën më të përshtatshme.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Shfaqja e grafikëve të shumëfishtë

Për tregtimin e njëkohshëm në disa çifte monedhash, mund të shfaqni nga 2 deri në 4 grafiku për lehtësinë tuaj. Ju lutemi kushtojini vëmendje butonit në pjesën e sipërme të majtë të ekranit pranë logos së platformës. Klikoni mbi të dhe zgjidhni midis disa paraqitjeve të grafikut.

Nëse preferoni, gjithmonë mund të kaloni në përdorimin e disa skedave të shfletuesit.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Pozicioni i panelit tregtar

Paneli kryesor i tregtimit është si parazgjedhje i vendosur në fund të ndërfaqes tregtare. Ju mund të rregulloni pozicionin e panelit tregtar kur klikoni në një shenjë të vogël shigjete në këndin e sipërm majtas.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Fshehja e panelit tregtar gjatë përdorimit të shumë grafikëve

Kur përdorni modalitetin e shumëfishtë, mund të fshehni panelin e tregtimit, duke liruar kështu plotësisht zonën e punës të ekranit për aktivin e specifikuar.

Për të fshehur panelin e tregtimit, klikoni në butonin me ikonën e tastierës së lojës. Butoni shfaqet vetëm në modalitetin e shumëfishtë. Për të rivendosur panelin e tregtimit në ndonjë nga zonat, klikoni përsëri në butonin e lojës (shfaq panelin e tregtimit).
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Lloji i grafikut

Ekzistojnë 5 lloje grafikësh të disponueshëm në platformë: Zona, Linja, Qirinj Japonez, Bare dhe Heiken Ashi.

Grafiku i zonës është një lloj grafiku me shenja që përfaqëson një zonë mbushjeje ku mund të shihni lëvizjen e çmimit në kohë reale. Tick ​​është ndryshimi minimal në çmim dhe mund të ketë disa tik-ta në sekondë të shikueshme me zmadhimin maksimal.

Grafiku i linjës është i ngjashëm me grafikun e zonës. Është gjithashtu një tabelë shënuese që tregon lëvizjen e çmimeve në kohë reale, por në formën e një linje.

Grafiku i shandanit tregon një gamë të lartë në të ulët të lëvizjes së çmimeve në një kornizë kohore specifike. Pjesa e trupit të një qiri tregon diapazonin midis çmimeve të hapjes dhe mbylljes së tij. Ndërsa, vija e hollë (hija e qiririt) përfaqëson luhatjen maksimale dhe minimale të çmimit brenda një jetëgjatësie të qirinjve. Nëse çmimi i mbylljes është më i lartë se çmimi i hapjes, qiri do të jetë me ngjyrë jeshile. Nëse çmimi i mbylljes është më i ulët se çmimi i hapjes, qiri do të jetë me ngjyrë të kuqe.

Grafiku me shufra është i ngjashëm me grafikun e shandanit pasi tregon gjithashtu çmimin e hapjes, çmimin e mbylljes dhe diapazonin nga lart në të ulët. Vija e vogël horizontale në të majtë tregon çmimin e hapjes, ajo në të djathtë është çmimi i mbylljes.

Grafiku Heiken Ashi nuk dallohet nga grafiku i shandanit në shikim të parë, por qirinjtë Heiken Ashi krijohen sipas një formule që lejon zbutjen e zhurmës dhe luhatjeve të çmimeve.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Treguesit

Treguesit janë mjete të krijuara matematikisht të analizës teknike që ndihmojnë tregtarët të parashikojnë lëvizjen e çmimeve dhe tendencën mbizotëruese të tregut.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Vizatime

Vizatimet janë mjete të analizës teknike që duken si vija dhe forma gjeometrike. Ato mund të vizatohen në tabelë ose tregues. Vizatimet mund të ruhen për çdo aktiv veç e veç.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Hotkeys

Nëse jeni një tregtar me përvojë dhe dëshironi të kurseni kohë kur bëni një tregti (në tregtimin CFD çdo pip dhe çdo minutë ka rëndësi), ky seksion është krijuar posaçërisht për këtë qëllim.

Mund të aktivizoni ose çaktivizoni çelësat kryesorë, të mësoni konfigurimin (cilën detyrë kryen çdo çelës) dhe të vazhdoni tregtimin si profesionist.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Llogaria Demo


A mund të marr fitim shtesë në llogarinë demo?

Një llogari demo është një mjet që ju të njiheni me platformën, të praktikoni aftësitë tuaja tregtare në asete të ndryshme dhe të provoni mekanikë të rinj në një grafik në kohë reale pa rreziqe.

Fondet në llogarinë demo nuk janë reale. Ju mund t'i rritni ato duke përfunduar tregti të suksesshme, por nuk mund t'i tërhiqni ato.

Pasi të jeni gati për të filluar tregtimin me fonde reale, mund të kaloni në një llogari reale.


Si të kaloni nga një demo në një llogari reale?

Për të kaluar midis llogarive tuaja, ndiqni këto hapa:

1. Klikoni në llogarinë tuaj Demo në krye të platformës.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
2. Klikoni "Llogaria e drejtpërdrejtë".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
3. Platforma do t'ju njoftojë se duhet të bëni një investim në llogarinë tuaj (Shuma minimale e investimit është 5 dollarë). Ju lutemi, fillimisht plotësoni balancën për të filluar Tregtinë Live. Klikoni "Depozitoni Tani".

Pasi të keni bërë një depozitë me sukses, mund të tregtoni me llogarinë Real.

Mbushje e llogarisë demo

Në menynë e sipërme, klikoni në bilancin demo dhe zgjidhni opsionin "Top-up" për të shtuar çdo shumë në llogarinë tuaj demo.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Verifikimi

Verifikimi i të dhënave të përdoruesit është një procedurë e detyrueshme në përputhje me kërkesat e politikës KYC (Njih klientin tënd) si dhe me rregullat ndërkombëtare kundër pastrimit të parave (Anti Money Laundering).

Duke ofruar shërbime brokerimi për tregtarët tanë, ne jemi të detyruar të identifikojmë përdoruesit dhe të monitorojmë aktivitetin financiar. Kriteret bazë të identifikimit në sistem janë verifikimi i identitetit, adresa e banimit të klientit dhe konfirmimi me email.


Verifikimi i adresës së emailit

Pasi të jeni regjistruar, do të merrni një email konfirmimi (një mesazh nga Pocket Option) i cili përfshin një lidhje që duhet të klikoni për të verifikuar adresën tuaj të emailit.

Nëse nuk e keni marrë emailin menjëherë, hapni profilin tuaj duke klikuar "Profile" dhe më pas kliko "PROFILE"
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Dhe në bllokun "Informacioni i identitetit" klikoni në butonin "Ridërgo" për të dërguar një email tjetër konfirmimi.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Nëse nuk merrni fare një email konfirmimi nga ne, dërgoni një mesazh në [email protected] nga adresa juaj e emailit të përdorur në platformë dhe ne do ta konfirmojmë emailin tuaj manualisht.


Verifikimi i identitetit

Procesi i verifikimit fillon pasi të plotësoni informacionin e identitetit dhe adresës në profilin tuaj dhe të ngarkoni dokumentet e kërkuara.

Hapni faqen e Profilit dhe gjeni seksionet e statusit të identitetit dhe statusit të adresës.

Kujdes: Ju lutemi vini re se duhet të vendosni të gjitha informacionet personale dhe të adresës në seksionet e statusit të identitetit dhe statusit të adresës përpara se të ngarkoni dokumentet.

Për verifikimin e identitetit ne pranojmë një skanim/fotografi të pasaportës, kartën e identitetit lokal (të dyja anët), patentë shoferin (të dyja anët). Klikoni ose hidhni imazhet në seksionet përkatëse të profilit tuaj.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Imazhi i dokumentit duhet të jetë me ngjyrë, i paprerë (të gjitha skajet e dokumentit duhet të jenë të dukshme) dhe me rezolucion të lartë (të gjitha informacionet duhet të jenë qartësisht të dukshme).
Shembull:
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Kërkesa për verifikim do të krijohet sapo të ngarkoni imazhet. Ju mund të gjurmoni ecurinë e verifikimit tuaj në biletën e duhur të mbështetjes, ku një specialist do të përgjigjet.

Verifikimi i adresës

Procesi i verifikimit fillon pasi të plotësoni informacionin e identitetit dhe adresës në profilin tuaj dhe të ngarkoni dokumentet e kërkuara.

Hapni faqen e Profilit dhe gjeni seksionet e statusit të identitetit dhe statusit të adresës.

Kujdes: Ju lutemi vini re se duhet të vendosni të gjitha informacionet personale dhe të adresës në seksionet e statusit të identitetit dhe statusit të adresës përpara se të ngarkoni dokumentet.

Të gjitha fushat duhet të plotësohen (përveç “rreshtit të adresës 2” që është opsionale). Për verifikimin e adresës, ne pranojmë dokumentin e adresës të lëshuar në letër të lëshuar në emër dhe adresë të mbajtësit të llogarisë jo më shumë se 3 muaj më parë (fatura e shërbimeve, pasqyra bankare, certifikata e adresës). Klikoni ose hidhni imazhet në seksionet përkatëse të profilit tuaj.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Imazhi i dokumentit duhet të jetë me ngjyra, me rezolucion të lartë dhe i paprerë (të gjitha skajet e dokumentit janë qartë të dukshme dhe të paprera).

Shembull:
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Kërkesa për verifikim do të krijohet sapo të ngarkoni imazhet. Ju mund të gjurmoni ecurinë e verifikimit tuaj në biletën e duhur të mbështetjes, ku një specialist do të përgjigjet.


Verifikimi i kartës bankare

Verifikimi i kartës bëhet i disponueshëm kur kërkohet një tërheqje me këtë metodë.

Pasi të krijohet kërkesa për tërheqje hapni faqen e Profilit dhe gjeni seksionin "Verifikimi i Kartës së Kreditit/Debitit".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Për verifikimin e kartës bankare, duhet të ngarkoni imazhe (foto) të skanuara të anëve të përparme dhe të pasme të kartës suaj në seksionet përkatëse të Profilit tuaj (Verifikimi i Kartës së Kreditit/Debitit). Në anën e përparme, ju lutemi mbuloni të gjitha shifrat përveç 4 shifrave të para dhe të fundit. Në anën e pasme të kartës, mbuloni kodin CVV dhe sigurohuni që karta të jetë e nënshkruar.

Shembull:
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Një kërkesë verifikimi do të krijohet pasi të fillojë procesi. Ju mund ta përdorni atë kërkesë për të ndjekur progresin e verifikimit ose për të kontaktuar ekipin tonë të mbështetjes për ndihmë.

Depozitë


Për të bërë një depozitë, hapni seksionin "Financa" në panelin e majtë dhe zgjidhni menynë "Depozita".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Zgjidhni një mënyrë të përshtatshme pagese dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të përfunduar pagesën. Ju lutemi vini re se shuma minimale e depozitës ndryshon në varësi të metodës së zgjedhur, si dhe në rajonin tuaj. Disa mënyra pagese kërkojnë verifikim të plotë të llogarisë.

Shuma e depozitës suaj mund të rrisë nivelin e profilit tuaj në përputhje me rrethanat. Klikoni në butonin "Сompare" për të parë veçoritë shtesë të një niveli më të lartë profili.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Kujdes: Ju lutemi vini re se për arsye sigurie, tërheqja ofrohet vetëm nëpërmjet të njëjtave mënyra pagese që janë përdorur më parë për depozitat.


Depozita në kriptomonedhë

Në faqen Financa - Depozita, zgjidhni kriptomonedhën e dëshiruar për të vazhduar me pagesën dhe ndiqni udhëzimet në ekran.

Shumica e pagesave përpunohen në çast. Megjithatë, nëse po dërgoni fonde nga një shërbim, ai mund të aplikojë një tarifë ose të dërgojë një pagesë në disa pjesë.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Zgjidhni Crypto-n që dëshironi të depozitoni
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Shkruani shumën, zgjidhni dhuratën tuaj për depozitim dhe klikoni "Vazhdo".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Pasi të klikoni "Vazhdo", do të shihni adresën për të depozituar në Pocket Option
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Go go History për të kontrolluar depozitën tuaj më të fundit
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Kujdes: nëse depozita juaj e kriptomonedhës nuk përpunohet në çast, kontaktoni shërbimin e Mbështetjes dhe jepni hash-in e ID-së së transaksionit në formularin e tekstit ose bashkëngjitni një lidhje url në transferimin tuaj në eksploruesin e bllokut.


Depozitë Visa/Mastercard

Në faqen Financa - Depozita , zgjidhni mënyrën e pagesës Visa, Mastercard.

Mund të jetë i disponueshëm në disa monedha në varësi të rajonit. Megjithatë, bilanci i llogarisë suaj tregtare do të financohet në USD (aplikohet konvertimi i monedhës).

Kujdes: Për vende dhe rajone të caktuara, metoda e depozitimit me Visa/Mastercard kërkon një verifikim të plotë të llogarisë përpara përdorimit. Shuma minimale e depozitës gjithashtu ndryshon.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Pasi të përfundojë pagesa, do të duhen disa momente për t'u shfaqur në bilancin e llogarisë suaj tregtare.


Depozita e portofolit elektronik

Në faqen Financa - Depozita , zgjidhni një ePortofoli për të vazhduar me pagesën tuaj.

Ndiqni udhëzimet në ekran për të përfunduar pagesën. Shumica e pagesave përpunohen në çast. Përndryshe, mund t'ju duhet të specifikoni ID-në e transaksionit në një kërkesë për mbështetje.

Kujdes: Për vende dhe rajone të caktuara, metoda e depozitimit të ePortofolit kërkon verifikim të plotë të llogarisë. Shuma minimale e depozitës gjithashtu ndryshon.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Depozitë me transfertë bankare

Transfertat bankare përfaqësohen në disa mënyra pagese, duke përfshirë transfertat bankare lokale, ndërkombëtare, SEPA, etj.

Në faqen Financa - Depozita , zgjidhni një transfertë bankare për të vazhduar me pagesën tuaj.

Futni të dhënat e kërkuara bankare dhe në hapin tjetër do të merrni një faturë. Paguani faturën duke përdorur llogarinë tuaj bankare për të përfunduar depozitën.

Kujdes: Për vende dhe rajone të caktuara, metoda e depozitimit me tela bankare kërkon verifikim të plotë të llogarisë. Shuma minimale e depozitës gjithashtu ndryshon.

Kujdes: Mund të duhen disa ditë pune që transferta të merret nga banka jonë. Pasi të jenë marrë fondet, bilanci i llogarisë suaj do të përditësohet.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Monedha e përpunimit të depozitave, koha dhe tarifat e aplikueshme

Llogaria tregtare në platformën tonë aktualisht disponohet vetëm në USD. Megjithatë, ju mund të rimbushni llogarinë tuaj në çdo monedhë, në varësi të mënyrës së pagesës. Fondet do të konvertohen automatikisht. Ne nuk ngarkojmë asnjë tarifë depozitimi ose konvertimi të monedhës. Megjithatë, sistemi i pagesave që përdorni mund të aplikojë tarifa të caktuara.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Aplikimi i një kodi promovues të bonusit të depozitës

Për të aplikuar një kod promocional dhe për të marrë një bonus depozite, duhet ta ngjisni atë në kutinë e kodit promocional në faqen e depozitave.

Termat dhe kushtet e bonusit të depozitës do të shfaqen në ekran.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Plotësoni pagesën tuaj dhe bonusi i depozitës do t'i shtohet shumës së depozitës.


Zgjedhja e një gjoksi me avantazhe tregtare

Në varësi të shumës së depozitës, ju mund të zgjidhni një arkë që do t'ju japë një shumëllojshmëri të rastësishme të avantazheve tregtare.

Zgjidhni fillimisht një mënyrë pagese dhe në faqen tjetër, do të keni një përzgjedhje të opsioneve të disponueshme të Chests.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Nëse shuma e depozituar është më shumë ose e barabartë me atë të specifikuar në kërkesat e gjoksit, ju do të merrni një dhuratë automatikisht. Kushtet e gjoksit mund të shihen duke zgjedhur një gjoks.


Zgjidhja e problemeve të depozitave

Nëse depozita juaj nuk është përpunuar menjëherë, lundroni në seksionin e duhur të Shërbimit tonë të Mbështetjes, paraqisni një kërkesë të re për mbështetje dhe jepni informacionin e kërkuar në formular.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Ne do të hetojmë pagesën tuaj dhe do ta përfundojmë sa më shpejt të jetë e mundur.

Tregtimi


Vendosja e një porosie tregtare

Paneli i tregtimit ju lejon të rregulloni cilësimet si koha e blerjes dhe shuma e tregtimit. Kjo është ajo ku ju vendosni një tregti duke u përpjekur të parashikoni nëse çmimi do të rritet (butoni jeshil) ose do të ulet (butoni i kuq).

Zgjidhni aktivet
Mund të zgjidhni midis mbi njëqind aktiveve të disponueshme në platformë, si çiftet e monedhave, kriptovalutat, mallrat dhe aksionet.

Zgjedhja e një aktivi sipas kategorisë
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Ose përdorni një kërkim të menjëhershëm për të gjetur një aktiv të nevojshëm: thjesht filloni të shkruani emrin e aktivit
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
. Asetet e përdorura shpesh mund të shënohen me yje dhe do të shfaqen në një shirit aksesi të shpejtë në krye të ekranit.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Përqindja pranë aktivit përcakton përfitimin e tij. Sa më e lartë të jetë përqindja - aq më i lartë është fitimi juaj në rast suksesi.

Shembull. Nëse një tregti prej 10 dollarësh me një përfitim prej 80% mbyllet me një rezultat pozitiv, 18 dollarë do të kreditohen në bilancin tuaj. 10 dollarë është investimi juaj, dhe 8 dollarë është një fitim.


Vendosja e kohës së blerjes së Tregtisë Dixhitale
Për të zgjedhur kohën e blerjes ndërsa jeni në Tregti Dixhitale, klikoni në menynë "Koha e blerjes" (si në shembull) në panelin e tregtimit dhe zgjidhni opsionin e preferuar.

Ju lutemi vini re se koha e skadimit të tregtimit në tregtimin dixhital është koha e blerjes + 30 sekonda. Gjithmonë mund të shihni se kur tregtia juaj do të mbyllet në grafik - është një vijë vertikale "Koha deri në skadim" me një kohëmatës.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Vendosja e kohës së blerjes së Tregtisë së Shpejtë
Për të zgjedhur kohën e blerjes ndërsa jeni në Tregti Dixhitale, klikoni në menynë "Koha e skadimit" (si në shembull) në panelin e tregtimit dhe vendosni kohën e kërkuar.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Ndryshimi i shumës së tregtimit
Ju mund të ndryshoni shumën e tregtisë duke klikuar "-" dhe "+" në seksionin "Shuma e tregtimit" të panelit të tregtimit.

Ju gjithashtu mund të klikoni në shumën aktuale e cila do t'ju lejojë të shkruani shumën e kërkuar me dorë, ose ta shumëzoni/pjestoni atë.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Cilësimet e çmimit të goditjes
Çmimi i goditjes ju lejon të vendosni një tregti me një çmim që është më i lartë ose më i ulët se çmimi aktual i tregut me ndryshimin përkatës në përqindjen e pagesës. Ky opsion mund të aktivizohet në panelin e tregtimit përpara se të bëni një tregti.

Rreziku dhe normat e mundshme të pagesës varen nga sa është diferenca midis çmimit të tregut dhe çmimit të goditjes. Në këtë mënyrë, ju jo vetëm që parashikoni lëvizjen e çmimeve, por gjithashtu tregoni nivelin e çmimit që duhet të arrihet.

Për të aktivizuar ose çaktivizuar çmimin e goditjes, përdorni çelësin përkatës në panelin e poshtëm të tregtimit mbi çmimin e tregut.

Kujdes : Kur aktivizohet çmimi i goditjes, porositë tuaja të tregtimit do të vendosen mbi ose nën tregun aktual për shkak të natyrës së këtij funksioni. Ju lutemi mos u ngatërroni me porositë e rregullta tregtare të cilat bëhen gjithmonë me çmimet e tregut.

Kujdes : Çmimet e grevës janë të disponueshme vetëm për Tregtinë Dixhitale.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Analizoni lëvizjen e çmimeve në grafik dhe bëni parashikimin tuaj.
Zgjidhni opsionet lart (jeshile) ose poshtë (e kuqe) në varësi të parashikimit tuaj. Nëse prisni që çmimi të rritet, shtypni "Lart" dhe nëse mendoni se çmimi do të ulet, shtypni "Poshtë"
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Rezultatet e porosisë së tregtimit
Pasi të mbyllet një urdhër tregtar (koha deri në skadimin), rezultati shënohet në përputhje me rrethanat si e saktë ose e pasaktë.

Në rast të parashikimit të saktë,
ju merrni një fitim - pagesën e përgjithshme që përmban shumën e investuar fillimisht si dhe fitimin tregtar që varet nga parametrat e vendosur të aktivit në kohën e vendosjes së porosisë.

Në rast të një parashikimi të saktë
Shuma e investuar fillimisht në momentin e vendosjes së porosisë mbetet e mbajtur nga gjendja e llogarisë tregtare.


Anulimi i një tregtie të hapur
Për të anuluar një tregti përpara skadimit të saj, shkoni te seksioni "Tregtjet" në panelin e djathtë të ndërfaqes së tregtimit. Aty mund të shihni të gjitha tregtitë që janë aktualisht në zhvillim dhe duhet të klikoni në butonin "Mbyll" pranë një tregtie specifike.

Kujdes: Tregtia mund të anulohet vetëm brenda pak sekondave të para pasi të jetë vendosur porosia.

Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Vendosja e një tregtie të shprehur

Tregtia Express është një parashikim i përbërë i bazuar në disa ngjarje në disa aktive tregtare. Një tregti e fituar ekspres jep një pagesë prej më shumë se 100%! Kur aktivizoni modalitetin e tregtimit ekspres, çdo klikim në butonin jeshil ose të kuq do të shtojë parashikimin tuaj në tregtinë ekspres. Pagesat e të gjitha parashikimeve brenda një tregtie ekspres shumëfishohen, duke bërë të mundur marrjen e një fitimi shumë më të lartë në krahasim me përdorimin e një tregtie të vetme Quick ose Digital.

Për të hyrë në tregtimin Express, gjeni butonin "Express" në panelin e djathtë të ndërfaqes tregtare.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Zgjidhni një lloj aktivi duke klikuar në skedën e duhur (1) dhe më pas bëni të paktën dy parashikime për aktive të ndryshme (2) për të vendosur një tregti Express.


Shikimi i porosive të hapura ekspres
Për të parë porositë tuaja aktive Express, klikoni në butonin "Express" në panelin e djathtë të ndërfaqes tregtare dhe zgjidhni skedën "Opened".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Shikimi i porosive të mbyllura Express
Për të parë porositë tuaja të mbyllura Express, klikoni në butonin "Express" në panelin e djathtë të ndërfaqes tregtare dhe zgjidhni skedën "Mbyllur".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Monitorimi i tregtimeve tuaja

Seancat aktive të tregtimit mund të shihen pa u larguar nga ndërfaqja tregtare dhe pa kaluar në një faqe tjetër. Në menynë e djathtë, gjeni butonin "Tregtare" dhe klikoni për të shfaqur një menu pop-up me informacion mbi transaksionet për sesionin aktual.

Shfaqja e tregtimeve të hapura
Për të parë tregtitë e hapura, shkoni te seksioni "Tregtjet" në panelin e djathtë të ndërfaqes së tregtimit. Aty do të shfaqen të gjitha tregtitë që janë aktualisht në zhvillim.

Shfaqja e tregtimeve të mbyllura
Tregtimet e mbyllura për seancën tregtare mund të gjenden në seksionin "Tregtjet" (paneli i djathtë i ndërfaqes së tregtimit).
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Për të parë historinë e tregtimeve të drejtpërdrejta, klikoni në butonin "Më shumë" në këtë seksion dhe do të ridrejtoheni në historikun tuaj të tregtimit.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Tregtime në pritje

Tregtia në pritje është një veçori që ju lejon të vendosni tregti në një kohë të caktuar në të ardhmen ose kur çmimi i aktivit arrin një nivel specifik. Me fjalë të tjera, tregtia juaj do të vendoset pasi të plotësohen parametrat e specifikuar. Ju gjithashtu mund të mbyllni një tregti në pritje përpara se të vendoset pa ndonjë humbje.

Vendosja e një urdhri tregtar "By the time"
Për të vendosur një urdhër në pritje që ekzekutohet "By the time" (në një kohë të caktuar), ju duhet të:
  • Zgjidhni një aktiv.
  • Klikoni në orën dhe vendosni datën dhe orën kur dëshironi të vendoset tregtia.
  • Vendosni përqindjen minimale të pagesës (Vini re se nëse përqindja aktuale e pagesës do të jetë më e ulët se ajo që keni vendosur, porosia nuk do të hapet).
  • Zgjidhni kornizën kohore.
  • Shkruani shumën e tregtisë.
  • Pasi të keni vendosur të gjithë parametrat, zgjidhni nëse dëshironi të vendosni një opsion vendosjeje ose thirrjeje.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Do të krijohet një tregti në pritje dhe mund ta gjurmoni në skedën "Aktuale".

Ju lutemi vini re se duhet të keni bilanc të mjaftueshëm në momentin e ekzekutimit të urdhrit tregtar në pritje, përndryshe ai nuk do të vendoset. Nëse dëshironi të anuloni një tregti në pritje, klikoni "X" në të djathtë.


Vendosja e një urdhri tregtar "Sipas çmimit të aktivit"
Për të vendosur një tregti në pritje që ekzekutohet "Me çmimin e aktivit", ju duhet të:
  • Zgjidhni një aktiv.
  • Vendosni çmimin e kërkuar të hapur dhe përqindjen e pagesës. Nëse përqindja aktuale e pagesës është më e ulët se ajo që keni vendosur, basti në pritje nuk do të vendoset.
  • Zgjidhni kornizën kohore dhe shumën e tregtisë.
  • Zgjidhni nëse dëshironi të vendosni një opsion vendosjeje ose thirrjeje.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Do të krijohet një tregti në pritje dhe mund ta gjurmoni në skedën "Aktuale".

Ju lutemi vini re se duhet të keni bilanc të mjaftueshëm në momentin e ekzekutimit të urdhrit tregtar në pritje, përndryshe ai nuk do të vendoset. Nëse dëshironi të anuloni një tregti në pritje, klikoni "X" në të djathtë.

Kujdes: Një tregti në pritje e ekzekutuar "Me çmimin e aktivit" hapet me shenjën tjetër pasi të arrihet niveli i çmimit të specifikuar.


Anulimi i një porosie tregtare në pritje
Nëse dëshironi të anuloni një tregti në pritje, klikoni në butonin "X" në skedën aktuale të porosive në pritje.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Dallimet midis Tregtisë Dixhitale dhe Shpejtë

Tregtimi dixhital është lloji konvencional i porosisë tregtare. Tregtari tregon një nga afatet fikse kohore për "kohën deri në blerje" (M1, M5, M30, H1, etj.) dhe vendos një tregti brenda këtij afati kohor. Ekziston një "korridor" gjysmë minutësh në grafik që përbëhet nga dy linja vertikale - "koha deri në blerje" (në varësi të kornizës kohore të specifikuar) dhe "koha deri në skadimin" ("koha deri në blerje" + 30 sekonda).

Kështu, tregtimi dixhital kryhet gjithmonë me një kohë fikse mbylljeje, e cila është pikërisht në fillim të çdo minutë.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Tregtimi i shpejtë, nga ana tjetër, bën të mundur përcaktimin e kohës së saktë të skadimit dhe ju lejon të përdorni afate të shkurtra kohore, duke filluar nga 30 sekonda para skadimit.

Kur vendosni një porosi tregtare në modalitetin e tregtimit të shpejtë, do të shihni vetëm një vijë vertikale në grafik - "koha e skadimit" të porosisë tregtare, e cila varet drejtpërdrejt nga afati kohor i specifikuar në panelin e tregtimit. Me fjalë të tjera, është një mënyrë tregtimi më e thjeshtë dhe më e shpejtë.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Kalimi midis Tregtisë Dixhitale dhe Shpejtë

Gjithmonë mund të kaloni ndërmjet këtyre llojeve të tregtimit duke klikuar në butonin "Tregtia" në panelin e majtë të kontrollit ose duke klikuar në simbolin e flamurit ose të orës nën menynë e kornizës kohore në panelin e tregtimit.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Kalimi midis Tregtisë Dixhitale dhe Shpejtë duke klikuar në butonin "Tregtia"
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Kalimi midis Tregtisë Dixhitale dhe Tregtisë së Shpejtë duke klikuar mbi flamurin

Tregti sociale

Tregtimi social është një nga veçoritë unike të platformës sonë. Ky seksion ju lejon të monitoroni përparimin, të shikoni vlerësimet dhe gjithashtu të kopjoni porositë e tregtimit të tregtarëve më të suksesshëm në modalitetin automatik.


Kopjimi i një tregtari

Nëse keni aktivizuar Tregtinë Sociale, të gjithë tregtarët që kopjoni do të shfaqen në këtë seksion. Nëse lista juaj e tregtarëve të kopjuar është bosh, mund të klikoni "Shiko tregtarët e renditur më lart" dhe të gjeni një tregtar për ta kopjuar ose parë.

Për të rregulluar cilësimet e kopjimit, zgjidhni një tregtar në Tregtinë Sociale dhe në dritaren tjetër klikoni "Kopjo tregtinë".

Në dritaren "Cilësimet e kopjimit" mund të rregulloni parametrat e mëposhtëm:
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Kopjo në proporcion
Cilësimi "Kopjo në proporcion" ju lejon të rregulloni përqindjen e shumës së tregtimit në lidhje me tregtimet origjinale. Për shembull, nëse e vendosni këtë parametër në 60% kur kopjoni një tregti prej 100 dollarësh, tregtia juaj do të hapet me 60 dollarë.

Ndërkohë, përqindja e pagesës do të jetë e njëjtë me tregtinë origjinale.

Ndaloni ekuilibrin
Cilësimi "Ndalo bilancin" ju lejon të vendosni shumën e bilancit në të cilën do të ndërpritet kopjimi. Ju gjithashtu mund të ndaloni kopjimin në çdo kohë me dorë.

Shuma minimale e tregtisë së kopjeve
Cilësimi "Shuma minimale e tregtimit të kopjeve" ju lejon të vendosni shumën minimale për çdo tregti të kopjuar.

Ju lutemi vini re se shuma minimale e tregtisë së kopjeve nuk mund të jetë më pak se 1 $.

Shuma maksimale e tregtimit të kopjeve
Cilësimi "Shuma maksimale e tregtimit të kopjeve" ju lejon të vendosni shumën maksimale për çdo tregti të kopjuar.

Për të ruajtur të gjitha ndryshimet në cilësimet e kopjimit, klikoni në butonin "Konfirmo".

Kujdes : Ju lutemi vini re se ju mund të kopjoni vetëm tregtimet origjinale të tregtarit të zgjedhur. Nuk është e mundur të kopjoni një tregti të kopjuar.
Kujdes : Ju lutemi vini re se tregtitë me një kohë skadimi më të vogël se 1 min nuk do të kopjohen.

Kopjimi i tregtimeve të përdoruesve të tjerë nga grafiku

Kur shfaqen tregtimet e përdoruesve të tjerë, mund t'i kopjoni ato direkt nga grafiku brenda 10 sekondave pasi ato janë shfaqur. Tregtia do të kopjohet në të njëjtën sasi me kusht që të keni fonde të mjaftueshme në bilancin e llogarisë suaj tregtare.

Klikoni në tregtinë më të fundit për të cilën jeni të interesuar dhe kopjoni atë nga grafiku.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Shfaqja e tregtimeve të përdoruesve të tjerë

Ju mund t'i shikoni tregtimet e përdoruesve të tjerë në platformë pikërisht në grafik në kohë reale. Për të aktivizuar dhe fikur tregtimin e përdoruesve të tjerë, klikoni në tre pikat në këndin e sipërm të majtë dhe zgjidhni butonin "Tregtia sociale".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option


Tërheqja


Krijimi i një kërkese për tërheqje

Shkoni te faqja "Tërheqja" "Financa".

Futni shumën e tërheqjes, zgjidhni një mënyrë pagese të disponueshme dhe ndiqni udhëzimet në ekran për të plotësuar kërkesën tuaj. Ju lutemi vini re se shuma minimale e tërheqjes mund të ndryshojë në varësi të mënyrës së tërheqjes.

Specifikoni kredencialet e llogarisë së marrësit në fushën "Numri i llogarisë".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Kujdes: nëse krijoni një kërkesë tërheqjeje ndërkohë që keni një bonus aktiv, ai do të zbritet nga gjendja e llogarisë tuaj.


Tërheqja e kriptomonedhës

Në faqen Financa - Tërheqje , zgjidhni një opsion të kriptomonedhës nga kutia "mënyra e pagesës" për të vazhduar me pagesën dhe ndiqni udhëzimet në ekran.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket OptionZgjidhni një mënyrë pagese, shkruani shumën dhe adresën e Bitcoin që dëshironi të tërhiqni.

Pasi të klikoni Vazhdo, do të shihni njoftimin se kërkesa juaj është vendosur në radhë.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Mund të shkoni te Historia për të kontrolluar tërheqjet tuaja më të fundit
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket OptionTërheqja e Visa/Mastercard

Në faqen Financa - Tërheqje , zgjidhni një opsion Visa/Mastercard nga kutia "Mënyra e pagesës" për të vazhduar me kërkesën tuaj dhe ndiqni udhëzimet në ekran.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Ju lutemi vini re : në rajone të caktuara kërkohet verifikimi i kartës bankare përpara përdorimit të kësaj metode të tërheqjes. Shihni mënyrën e verifikimit të kartës bankare.

Zgjidhni një kartë, vendosni shumën dhe krijoni kërkesën për tërheqje. Ju lutemi vini re se në raste të caktuara mund të duhen deri në 3-7 ditë pune që banka të përpunojë një pagesë me kartë.


Tërheqja e portofolit elektronik

Në faqen Financa - Tërheqje , zgjidhni një opsion e Portofolin elektronik nga kutia "Mënyra e pagesës" për të vazhduar me kërkesën tuaj dhe ndiqni udhëzimet në ekran.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Zgjidhni një mënyrë pagese, vendosni shumën dhe krijoni kërkesën për tërheqje.


Tërheqja e transfertës bankare

Në faqen Financa - Tërheqje , zgjidhni një opsion transferimi bankar nga kutia "mënyra e pagesës" për të vazhduar me kërkesën tuaj dhe ndiqni udhëzimet në ekran. Ju lutemi kontaktoni zyrën tuaj lokale të bankës për detajet e bankës.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Zgjidhni një mënyrë pagese, vendosni shumën dhe vendosni kërkesën tuaj për tërheqje.


Monedha e përpunimit të tërheqjes, koha dhe tarifat e aplikueshme

Llogaritë e tregtimit në platformën tonë aktualisht janë të disponueshme vetëm në USD. Megjithatë, ju mund të tërheqni fonde në llogarinë tuaj në çdo monedhë, në varësi të mënyrës së pagesës. Me shumë mundësi, fondet do të konvertohen në monedhën e llogarisë tuaj menjëherë pas marrjes së pagesës. Ne nuk ngarkojmë asnjë tarifë tërheqjeje ose konvertimi të monedhës. Megjithatë, sistemi i pagesave që përdorni mund të aplikojë tarifa të caktuara. Kërkesat për tërheqje trajtohen brenda 1-3 ditëve të punës. Megjithatë, në disa raste, koha e tërheqjes mund të rritet deri në 14 ditë pune dhe ju do të njoftoheni për këtë në tavolinën e mbështetjes.


Anulimi i një kërkese për tërheqje

Ju mund të anuloni një kërkesë për tërheqje përpara se statusi të ndryshojë në "Përfunduar". Për ta bërë këtë, hapni faqen e Historisë së Financave dhe kaloni në pamjen "Tërheqjet".
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Gjeni tërheqjen në pritje dhe klikoni në butonin Anulo për të hedhur poshtë kërkesën për tërheqje dhe për të tërhequr fondet në bilancin tuaj.


Ndryshimi i detajeve të llogarisë së pagesës

Ju lutemi vini re se ju mund të tërhiqni fonde nëpërmjet metodave që keni përdorur më parë për depozitimin në llogarinë tuaj tregtare. Nëse ka një situatë kur nuk mund të merrni më fonde në detajet e llogarisë së pagesave të përdorura më parë, mos ngurroni të kontaktoni zyrën e mbështetjes për të miratuar kredencialet e reja të tërheqjes.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Zgjidhja e problemeve të tërheqjes

Nëse keni bërë një gabim ose keni futur informacion të pasaktë, mund të anuloni kërkesën për tërheqje dhe të vendosni një të re më pas. Shikoni seksionin Anulimi i një kërkese për tërheqje.

Në përputhje me politikat AML dhe KYC, tërheqjet janë të disponueshme vetëm për klientët e verifikuar plotësisht. Nëse tërheqja juaj është anuluar nga një menaxher, do të ketë një kërkesë të re për mbështetje ku do të mund të gjeni arsyen e anulimit.

Në situata të caktuara kur pagesa nuk mund t'i dërgohet pagesës së zgjedhur, një specialist financiar do të kërkojë një metodë alternative të tërheqjes nëpërmjet tavolinës së mbështetjes.

Nëse nuk keni marrë një pagesë në llogarinë e specifikuar brenda pak ditësh pune, kontaktoni zyrën e mbështetjes për të sqaruar statusin e transferimit tuaj.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option

Shtimi i një karte të re për tërheqje

Pas përfundimit të verifikimit të kartës së kërkuar, mund të shtoni karta të reja në llogarinë tuaj. Për të shtuar një kartë të re, thjesht lundroni te Help - Support Service dhe krijoni një kërkesë të re mbështetjeje në seksionin përkatës.
Pyetjet e bëra më shpesh (FAQ) në Pocket Option
Thank you for rating.